12 daagse Rondreis van Java naar Bali Afbeelding 12 daagse Rondreis van Java naar Bali
12 daagse Rondreis van Java naar Bali
Bestemming: Rondreizen Indonesie - Individuele Rondreis Indonesie

12 daagse Rondreis van Java naar Bali



12 Dagen

12 daagse Rondreis van Java naar Bali
In deze reis nemen wij u mee naar Indonesië en 8 andere bestemmingen in Indonesië. Java & Bali in 12 dagen omvat accommodatie, maaltijden, vervoer en  nog veel meer.



Dag 1 - Aankomst in Jakarta


Welkom in Jakarta bij aankomst op de Airport zal er een transfer voor u klaar staan naar het hotel. Vervolgens zal uw avontuur beginnen met het bezoeken van het grootste en meest indrukwekkende Shiva-tempelcomplex, de Prambanan-tempel die bestaat uit verschillende heiligdommen van Shiva met meer dan 200 tempels en heiligdommen. De grootste, de langste en de bekende 'Loro Jongrang'-tempel is bedekt met een prachtig reliëf met de Ramayana-episodes.


Dag 2 - Jakarta - China Town - Sunda Kelapa - Bogor Botanical Garden - Bandung


Na het ontbijt zult een bezoek brengen aan de ‘Glodok’ wat een open markt is met typisch Chinese architectuur. Kleine steegjes ,charmante gebarsten muren en geplaveide gebieden. De volgende stop is de 17e-eeuwse haven van Sunda Kelapa, de eerste haven die werdt gebruikt door de Portugese en Nederlandse kolonisten. Het volgende wat u gaat bezoeken is de botanische tuin van Bogor. De thuisbasis van meer dan 15.000 soorten bomen en planten, evenals vogels en vleermuizen. Vanuit de tuin kunt u het presidentiële paleis van Bogor zien dat bekend staat om zijn onderscheidende architectuur. Het werd in 1744 gebouwd als toevluchtsoord voor de Nederlandse gouverneurs en werd later gebruikt door de Britse regering.

Ongeveer 2 uur rijden van de stad Bandung naar het noorden ligt een actieve vulkaan, Tangkuban Perahu. Het is een opmerkelijke ervaring om in een actieve vulkaan te stappen een echte getuige van de sterke witte dampende rook die het produceert. Een 'omgevallen boot' uit de mond van de lokale bevolking de berg is bedekt met een verhaal vol mysterie.

 

Dag 3 - Bandung - Tangkuban Prahu - Ciater - Angklung Udjo - Bandung


Na het ontbijt gaat u verder naar de Tangkuban Prahu-vulkaan, waar u de drie kraters kunt bezoeken. Onderweg naar de berg bezoekt u de groentemarkt van Lembang. De volgende bestemming is de warmwaterbronnen van Ciater - gelegen onder Mt Tangkuban Prahu. De bronnen zijn een openbare badplaats van natuurlijk heet water, bekend om zijn mineraalrijke helende eigenschappen.

Na de lunch gaat u verder naar de Saung Angklung Udjo-workshop, een locatie die gericht is op het behoud van de rijke cultuur van Java.  Saung Angklung Udjo, gelegen in het bruisende oostelijke deel van Bandung is de place to be voor zowel kunst- en muziekliefhebbers als bezoekers. Dit culturele centrum betekent letterlijk Udjo's Huis van Angklung en heeft een eigen arenashow, een bamboe-ambachtscentrum en een bamboe-instrumentatelier waar u de inspanningen van Javaanse mensen kunt zien om hun Sundanese traditionele kunst en cultuur te behouden. Vooral Angklung - een traditioneel muziekinstrument gemaakt van bamboe. Daar zullen bezoekers niet alleen van genieten maar ook mogen uitvoeren U krijgt dus ook de kans om zelf angklung te spelen, de Sundanese traditionele dans te leren en zelfs uw eigen angklung te maken. Dit is zeker een unieke en inspirerende reiservaring in Bandung.

Dag 4 - Bandung - Kampung Naga - Tasikmalaya - Batu Raden


Het grootste deel van de dag wordt besteed aan reizen naar Pangandaran. Onderweg bezoekt u Kampung Naga In Naga Village is het mooi om de traditionele stijl van de Sundanezen te zien. Het unieke van dit dorp ligt in de uniformiteit van de huizen: de richting waarin ze staan hun ontwerp en de bouwmaterialen. Alle gevels van de huizen kijken uit op de rivier en zijn uitgelijnd langs een oost-westas. Het materiaal voor de daken is ijuk (suikerpalmvezel). Er zijn geen motorfietsen of andere voertuigen in of nabij het dorp. De smalle straatjes tussen de huizen zijn gemaakt van ronde kasseien, evenals de keermuren en de trappen die naar de bovenliggende delen van het dorp leidden. Er is geen elektriciteit in Kampung Naga en zelfs het gebruik van vensterglas is zeer recent. In totaal heeft Kampung Naga iets meer dan honderd huizen en evenveel gezinnen. In het dorpscentrum. Neem de tijd om een bezoek te nemen naar de Cangkuang-tempel die op een eiland in het midden van het meer staat en alleen te bereiken is door het meer op bamboevlotten over te steken. Ga verder naar Tasikmalaya voor de perfecte lunch.



Dag 5 - Batu Raden - Dieng-plateau - Borobudur - Yogyakarta

Het volgende stuk is een rit door een bergketen richting Yogyakarta en in de late namiddag een bezoek aan een van 's werelds beroemdste boeddhistische tempel - Borobudur. Borobudur is het grootste afzonderlijke boeddhistische monument op het zuidelijk halfrond. Een stadstour door Yogyakarta met een bezoek aan het paleis van de sultan of Keraton waar de Javaanse cultuur en traditie sterk bloeide. Vervolgens gaat u naar de kleurrijke vogelmarkt en het Tamansari-waterkasteel, dat een recreatietuin of rusthuis was voor de sultan en familie evenals een schuilplaats voor de koninklijke familie om zich te verdedigen tegen de vijandelijke aanval. U kunt doorrijden naar Batik de werkplaatsen om de verwerking van het maken van batik te zien en Kota Gede om de ambachtslieden te zien die demonstreren hoe ze hun beroemde en prachtige zilverwerk maakten. Het volgende bezoek gaat naar het dorp Pucung, het centrum van de primitieve houten beelden, het pottenbakkersdorp Kasongan om de kunst van het pottenbakken tot unieke ontwerpen te zien, het dorp Gendeng voor de workshop van schaduwpoppen en het dorp Krebet, het centrum van vele soorten handwerk uit bossen in batik


Dag 6 - Yogyakarta - Kraton ‘Sultan Palace’ - Prambanan – Yogyakarta


Vandaag begint uw dag in Yogyakarta u vertrek vanaf hier naar Oost-Java, onderweg stopt u in Solo voor een bezoek aan de Mangkunegaran Palace dat gebouwd is met de Javaanse-architectuur. U zult doorrijden door het berglandschap om de Sukuh-tempel te bezoeken, de meest exotische en erotische hindoetempel van Java die op de helling van de Lawu-berg ligt. De reis gaat verder en verlaat Midden-Java, dat rijk is aan cultureel erfgoed, en steekt over naar Oost-Java, een land dat wordt gedomineerd door de teelt van vele gewassen. Aankomst in Kediri, inchecken in hotel voor overnachting. De rest is vrij ter vrije besteding.

Prambanan

Prambanan, de mooiste en meest sierlijke hindoetempel in Indonesië niet ver gelegen van de boeddhistische Borobudur-tempel.  Prambanan is een prachtig spektakel en een icoon van het culturele erfgoed van Indonesië. De tempels van Prambanan zijn gebouwd in de 9e eeuw en staan ​​plaatselijk bekend als Roro Jonggrang afkomstig van de legende van de ‘slanke maagd’. De grootste tempel is gewijd aan Shiva - de vernietiger, en de twee kleinere die rechts en links daarvan zitten, zijn opgedragen aan Brahma, de schepper, en Wisnhu, de onderhouder. De hoogste tempel van Prambanan is maar liefst 47 meter hoog en de top is van ver zichtbaar en steekt hoog uit boven de ruïnes van de andere tempels. Na honderden jaren van verwaarlozing werd de Prambanan-tempel in 1733 herontdekt door CA Lons, een Nederlander. Sindsdien is deze tempel in nieuw leven ingeblazen en wordt tegenwoordig algemeen beschouwd als de mooiste en meest gracieuze hindoetempel in Indonesië.

Dag 7 - Yogyakarta - Malang

Ontdek Malang, een kleine Shivaite-tempel die dateert uit de 8e eeuw. Zie de oude Nederlandse hervormingskerk de Gereja Katherdral. Bezoek de oude Singosari-tempels rondom Malang. Breng wat tijd door op het theeplantage Kebun Wonasari waar u een rondleiding door theeplantages kunt maken, een partijtje tennis kunt spelen of de mini-dierentuin kunt bezoeken. Bezoek malang singasari als u van avontuurlijke activiteiten houdt.


Dag 8 - Malang - Becak City Tour - Malang Tempo Doeloe Museum - Bromo

Het Bromo Tengger Semeru National Park biedt een aantal van de meest verbazingwekkende landschappen van heel Indonesië. Het is vooral mooi bij zonsopgang als de mist over de vallei rolt en de zon achter de Bromo-vulkaan opkomt. Het regelen van een Bromo Tour kan echter verrassend moeilijk zijn. 

Geniet van een onvergetelijke ervaring om getuige te zijn van een spectaculaire zonsopgang tussen de mooiste berglandschappen. Vervolgens rijdt u door naar de trapsgewijze rots bergafwaarts naar de caldera en passeer de enige hindoeïstische tempel gebouwd op zandzee, rijpaard en klim naar de krater van Mt. Bromo. U vervolgt de rit naar Kalibaru, een klein stadje in Oost-Java dat beroemd is om de koffie- en cacaoplantage. De rest van de dag is ter vrije besteding.


Dag 9 - Bromo - Sunrise Trekking - Kalibaru


Vroeg ophalen om 3 uur. Verlaat het hotel naar Penanjakan met een privé-jeep om aan de voet van de berg Bromo te komen, voordat u over het pad loopt. De spectaculaire vulkaanketen (Bromo, Batok en Semeru) onthult zich in een schitterend panorama. Bekijk de omgeving op uw gemak voordat u terugkeert naar het hotel voor het ontbijt.

Het uitgestrekte land tussen de vulkanen en de zuidkust van Java is rijk en vruchtbaar en tijdens de koloniale periode van Indonesië werden uitgestrekte stukken land veranderd in plantages die voornamelijk in Europese handen waren. Tijdens de heerschappij van Soekarno aan het eind van de jaren vijftig werden Nederlandse 'bezittingen', waaronder veel van deze uitgestrekte plantages genationaliseerd en overgedragen aan Indonesiërs. Tegenwoordig zijn velen een paar keer van eigenaar gewisseld soms in buitenlandse handen, maar wat niet is veranderd is de verbazingwekkende vruchtbaarheid van de grond.

Kalibaru en het aangrenzende Glenmore in het oosten ontvangen aanzienlijke regenvallen voldoende om drie rijstoogsten per jaar mogelijk te maken en uitgestrekte plantages voeden zich hiervan met grote oogsten van rubber, cacao en koffie (arabica en robusta) samen met kruidentuinen en andere marktgewassen.  De eerste stop is bij een strook metaalwerkplaatsen (het is interessanter dan het klinkt!) Waar keukengerei - alles van woks tot ovens tot asbakken in vorm wordt geslagen door een reeks gezinnen die vanuit Madura (een middelgroot) naar Kalibaru zijn gemigreerd. Het eiland net ten oosten van Surabaya). 

Het verhaal gaat dat in de 18e eeuw een stel Schotten opnieuw vochten tegen de Engelsen en zo naar Nederland vluchtten. De Nederlanders besloten ze echter door te duwen naar Indonesië (toen Nederlands-Indië) en ze landden iets ten oosten van Kalibaru. Er is nauwelijks bewijs om deze hypothese te ondersteunen.

Dag 10 - Kalibaru - Kaliklatak Coffee Plantation - Sanur

Vandaag bezoekt u de voormalige Nederlandse plantage Kaliklatak onderweg naar uw transfer naar Ketapang. Leer meer over de productie en oogst van cacao, koffie, peper en rubber met behulp van eeuwenoude technieken. Maak van de gelegenheid gebruik om wat lokale koffie te proeven. Ga naar de haven van Ketapang voor uw veerboot die de ondiepe Straat van Bali oversteekt. Maaltijd inbegrepen: ontbijt, lunch: accommodatie: Prama Sanur Beach Hotel (Superior kamer).


Dag 11 - Vrije dag ter vrije besteding - Sanur


Vandaag is een vrije dag om te genieten van uw vrije tijd. Optionele rondleidingen zijn beschikbaar om te boeken.


Dag 12 - Vertrek Sanur - Bali Airport

U heeft een vrije ochtend om Sanur te ontdekken want in de middag heeft u een transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Amsterdam.



12 daagse Rondreis van Java naar Bali 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail