15 daagse Rondreis Verborgen Java  Afbeelding 15 daagse Rondreis Verborgen Java
15 daagse Rondreis Verborgen Java
Bestemming: Rondreizen Indonesie - Individuele Rondreis Indonesie

15 daagse Rondreis Verborgen Java


Deze 15 daagse rondreis verborgen Java
neemt u mee op het minder toeristische pad van Java. Zie ongerepte stranden in de Karimunjawa-archipel, waar u elke dag kunt snorkelen, kleine steden kunt bezoeken die een belangrijke geschiedenis spelen in Indonesië, en een avontuur door de jungle kan beginnen om bij Sukamade Beach te komen, waar de schildpad 's nachts hun eieren leggen.



Dag 1 Yogyakarta

Yogyakarta (uitgesproken als 'Jogjakata' of vaak als 'Jogja') wordt vaak de belangrijkste toegangspoort tot Midden-Java genoemd en is een populaire bestemming onder bezoekers van Indonesië. De stad staat bekend als het centrum van Javaanse schone kunsten en cultuur zoals het Wayang Kulit-schaduwpoppenspel maar ook voor muziek, ballet, toneel, poëzie en batik.

Yogyakarta, de thuisbasis van vele fascinerende attracties en met twee UNESCO-erfgoedlocaties, is meer dan alleen een culturele en religieuze plek. Het stadscentrum de Kraton of het paleis van Sri Sultan is relatief levendig terwijl Malioboro het centrum van economische activiteit een paradijs is voor shoppers en reizigers.


Dag 2 Yogyakarta - Magelang


Na het ontbijt gaat u naar Magelang Regency. Ongeveer 40 kilometer ten noordwesten van de stad Yogyakarta en ongeveer 75 kilometer ten zuiden van Semarang de hoofdstad van de provincie die op Midden-Java ligt. Magelang Regency dat vooral bekend staat als het lanceerplatform voor een bezoek aan de magnifieke Borobudur-tempel. Het is minder bekend dat Magelang, rondom de adembenemende schoonheid van Borobudur in feite een regentschap is dat gevuld is met een hele reeks fascinerende pracht die de perfecte vakantie-ervaring belooft.

Gelegen tussen de berg Merbabu en de berg Sumbing die door de  stromen van de Progo en Elo rivieren, is Magelang gezegend met een schilderachtige natuurlijke omgeving perfect voor degenen die willen ademen in de groenere kant van Centraal Java.

De vroegst bekende gegevens over de stad Magelang dateren uit het jaar 907, toen het werd opgericht als een dorp onder het oude Mataram-koninkrijk. Verderop in de geschiedenis werd Magelang ooit door de koloniale regering van Nederlands-Indië tot een militaire post gemaakt. Een van de overblijfselen uit deze tijd is de watertoren uit 1918 die tot op de dag van vandaag nog steeds staat. Het regentschap fungeerde later als een legerbolwerk voor de Indonesische pro-onafhankelijkheidsbeweging tegen de Nederlanders tijdens de verzetsperiode. 


Dag 3 Magelang - Borobudur -  Yogyakarta


Sta vroeg op voor een zonsopgangtrip naar Borobudur dit zal zeker een hoogtepunt van uw tijd zijn. Hoog op een berg in Midden-Java, rijst de Borobudur-tempel op naar de hemel. In het boeddhistische geloof: hoe dichter je bij de hemel bent, hoe dichter je bij de goden bent. En terwijl je de trappen van de tempel beklimt, waarbij u het jungle-landschap van Indonesië zich in alle richtingen openbaart, kunt u begrijpen hoe de mensen die dit meesterwerk bouwden zich meer verbonden voelden met de tempel. Nadat u dit practige tempel heeft bezocht is het tijd voor een heerlijke lunch. U zult de dag verder vrij kunnen uitbesteden aan het ontdekken van Yogyakarta.


Dag 4 Yogyakarta - Jepara


Na het ontbijt verlaat u Yogyakarta en gaat u naar de kustplaats Jepara, Jepara is een kleine stad in de provincie Midden-Java van Indonesië. Jepara ligt aan de noordkust van Java ten noordoosten van Semarang wat niet ver van de berg Muria is. Het is ook de belangrijkste stad van het district Jepara dat ongeveer 1 miljoen inwoners heeft.  De stad staat bekend om zijn meubelindustrie. Bij de productie van teakhouten meubelen werken ongeveer 80.000 mensen in de stad werkzaam in een groot aantal voornamelijk kleine werkplaatsen. Het regentschap Jepara beslaat een oppervlakte van 950 vierkante kilometer en wordt bewoond door meer dan 700.000 mensen, van wie de meesten boeren zijn. Jepara staat ook bekend om zijn vlechtwerk, Troso-textiel, keramiek en Monel-handwerk.


Dag 5 Jepara - Karimunjawa-archipel

Een paar kilometer voor de noordkust van Java liggen de prachtige Karimunjawa-eilanden. Er zijn hier weinig overeenkomsten met de meer stedelijke steden op het vasteland van Java. Het hoofdeiland in de Karimunjawa-eilandengroep heet zelf Karimunjawa en is de thuisbasis van een kleine hoofdstad genaamd Karimunjawa. Hier bevinden zich de meeste accommodatie- en toeristische voorzieningen. Het eiland is niet klein maar kan verkend worden door een motor te huren.

De Karimunjawa-eilanden zijn voornamelijk gericht op Indonesische toeristen, maar worden ook steeds populairder bij buitenlanders. Ondanks dat ze dicht bij het belangrijkste toeristische centrum van Yogyakarta liggen, zijn de Karimunjawa-eilanden nog steeds vrij van massatoerisme met slechts een klein percentage buitenlanders die hen op hun Indonesische reisroutes opnemen.

Dag 6 Pulau Menyawakan 


Na het ontbijt gaat u eilandhoppen. Eerst gaat u naar Menjangan Besar Island waar u kunt zwemmen met de haaien. Daarna bezoekt u Menjangan Kecil Island om te snorkelen en de prachtige koraalriffen te zien en daarna kunt u genieten van een lunch op de Cemara Kecil Island. Daarna kunt u nog een boottocht naar Gosong Cemara Island nemen om te snorkelen. De reis van vandaag wordt afgesloten met een zonsondergang over de baai van Tanjung Gelam en daarna gaat u weer terug naar het hotel voor een overheerlijke diner.


Dag 7 Pulau Menyawakan of Karimunjawa-archipel

Vandaag heeft u de vrije keuze om weer een eiland te bezoeken van de afgelopen 2 dagen!


Dag 8 Pulau Menyawakan of Karimunjawa Archipelago - Kudus


Vandaag gaat u terug naar Java, waar u zult overnachten in Kudus voordat u morgen vroeg naar Oost-Java gaat. U zult een "jenang" -fabriek in Kudus bezoeken om te zien hoe deze gemaakt wordt. Jenang is een kenmerkende snack van Kudus gemaakt van plakrijst en smaakt zo zoet als suiker. Nadat u hier klaar ben heeft u de rest van de dag een vrije dag besteding en kunt u gerust de tijd nemen om een van deze volgende prachtige bezienswaardigheden te bezoeken:

1. De torenmoskee van Kudus
2. Montel-waterval
3. Kretek Museum
4. Kudus Simpang 7-plein
5. Het Lampenpark

Dag 9 Kudus - Surabaya

Na het ontbijt zult u uw reis voortzetten naar Surabaya waarvoor 5 tot 7 uur rijden nodig is dit is afhankelijk van de verkeersstatus. Surabaya is de hoofdstad van de provincie in Oost-Java. Het is een een van de mooiste gebieden van Java. De stad is het meest bekend om zijn heerlijke lokale gerechten, maar er is meer in Surabaya dan alleen restaurants. Binnen een paar uur van de stad kun je traditionele stierenraces bekijken, de zon zien opkomen boven de Bromo-vulkaan en de tuimelende watervallen van Madakaripura bezoeken. 


Dag 10 Surabaya - Bromo


Na het ontbijt bezoeken we de grootste souvenirwinkel van de stad, Mirota Batik. Na de lunch vertrekt u naar Bromo.
Omdat de stad het startpunt is voor de 120 kilometer lange reis door Oost-Java naar een van de mooiste natuurlijke attracties van Indonesië. De actieve vulkaan die midden in een grote vallei ligt. Met zijn top eraf geblazen, lijkt het meer een krater dan een berg terwijl bedorven zwavelhoudend gas en rook van binnenuit naar buiten komen.  Een van de redenen waarom het zo'n populaire site voor bezoekers is geworden, is dat Mount Bromo niet op zichzelf staat. De vallei is eigenlijk een ‘caldera’ - een enorme ketelachtige put die is ontstaan ​​doordat de grond instort na een grote uitbarsting. En overal in en rond deze caldera zijn de overblijfselen van vulkanische actie uit het verleden en de onheilspellende tekenen dat er nog meer komen. De meeste mensen beginnen hun bezoek ruim voordat de zon op is, ter voorbereiding op de zonsopgang. 


Dag 11 Bromo - Kalibaru

Na een kopje thee of koffie rijdt u vandaag door naar Mt. Pananjakan dat ligt 2700 meter boven zeeniveau, het hoogste uitkijkpunt om de zonsopgang en het prachtige berglandschap van de omliggende Mt. Bromo en Mt. Semeru, de hoogste op Java. Geniet van een onvergetelijke ervaring om getuige te zijn van een spectaculaire zonsopgang tussen de mooiste berglandschappen. Vervolgens rijdt u door naar de trapsgewijze rots bergafwaarts naar de caldera en passeer de enige hindoeïstische tempel gebouwd op zandzee, rijpaard en klim naar de krater van Mt. Bromo. U vervolgt de rit naar Kalibaru, een klein stadje in Oost-Java dat beroemd is om de koffie- en cacaoplantage. De rest van de dag is ter vrije besteding.


Dag 12 Kalibaru Tour

Na het ontbijt maakt u een plantagetour, waar u de verwerking van rauw rubber, koffie en cacaoboon kunt zien totdat ze klaar zijn om te verspreiden. Dan zult u het traditionele  van kookgerei zien. De reis van vandaag zal eindigen met een “dokar” of traditionele Javaanse paardenkar.


Dag 13 Kalibaru - Sukamade


Rond 8:00 uur na het ontbijt zet u de expeditie voort naar het schildpaddenstrand van Sukamade. De eerste stop voor de lunchstop is Rajegwesi Beach, een strand met de typische charme van de Indische Oceaan: donker fijn zand en grote golven. U wordt langs de kust uitgenodigd en gaat verder.

Bijna elke avond van het jaar verschijnen er schildpadden op het strand van Sukamade om eieren te leggen. Die 365 dagen per jaar worden beschermd door de overbelaste parkwachters. Sommige eieren worden door de rangers meegenomen om ze te beschermen tegen roofdieren, zowel mensen als andere dieren. Deze worden uitgebroed in de veiligheid van de parkbroederij en de jongen worden vrijgelaten in de oceaan op het strand waar de eieren werden gelegd. Er zijn vergelijkbare stranden binnen de parkgrens, maar het lijkt erop dat de schildpadden de voorkeur geven aan Sukamade.

Dag 14 Sukamade - Sempol

Na het ontbijt vertrekt u naar het Sempol-gebied in Bondowoso. Dit is het op één na dichtstbijzijnde gebied bij de Ijen-krater. Het Sempol-plein is 47799 vierkante kilometer, dus Sempol is ideaal voor mensen die van grote steden houden vol met attracties en entertainment. De Sempol kunt u zien als een uitvalsbasis waar u kunt genieten van de SPA's en thermale baden.
Sempol deelt grenzen met leuke steden als Midden-Java en Bali. Aangezien deze steden zeer dichtbij zijn, kunt u deze nabije omgeving binnen enkele tijd bereiken voor nieuwe bestemmingen in Indonesië. 


Dag 15 Sempol - Ijen-krater - Kuta


U heeft een vrije ochtend om Ijen-krater te ontdekken want in de middag heeft u een transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Amsterdam.


 



15 daagse Rondreis Verborgen Java  0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail