Individuele Rondreis Java 8 dagen Afbeelding Individuele Rondreis Java 8 dagen
Individuele Rondreis Java 8 dagen
Bestemming: Rondreizen Indonesie - Individuele Rondreis Indonesie

Individuele Rondreis Java 8 dagen




Dag 1 - Jakarta

U komt aan op de luchthaven van Jakarta en daar zal een transfer voor u klaar staan naar het hotel. Na dat u op uw gemak heeft kunnen bijkomen van de lange vlucht heeft u de rest van de dag ter vrije besteding. Jakarta is de hoofdstad van  Indonesië. En  Jakarta is niet alleen de zetel van de nationale regering en de provinciale regering, maar het is ook het politieke centrum van Indonesië. Bovendien is Jakarta ook het centrum van de nationale financiën en handel van Indonesië. Het is geen wonder dat Jakarta een dynamische stad is, met activiteiten die 24 uur per dag plaatsvinden in de bevolkte gebieden.


Dag 2 - Jakarta - Bandung

Vertrek richting de botanische tuinen van Bogor, een enorm tropisch park van 110 hectare groot, opgericht in 1817 en ontwikkeld rond de residentie van de gouverneur van Nederlands-Indië. Behalve dat dit de thuisbasis is van alle soorten hout, lianen en bloemen uit het oerwoud, is het park uitgegroeid tot een geweldig onderzoekscentrum voor tropische flora en herbergt het paleis van alle belangrijke gasten van de Indonesische Republiek. De wegen klimmen naar de Puncak-pas waar u kunt genieten van de lunch vervolgens vervolgt u uw weg langs een kronkelende weg te midden van verzorgde theeplantages via Cipanas en Bandung, de 'Flower City', gelegen in een breed bassin van 700 m hoog en biedt een verfrissend alternatief voor de onderdrukkende hitte van de hoofdstad

Dag 3 - Bandung


Allereerst bezoekt u de nog steeds actieve Tangkuban Prahu vulkaan. Vervolgens gaat u naar de Ciater waar u kunt zwemmen in warm water bronnen. Bandung is een populaire plaats in Indonesië en vooral voor reizigers op Java. Er zijn veel dingen te doen in Bandung, en het komt niet tekort aan attracties om te zien. Veel lokale bewoners zullen aanbevelen om er heen te gaan en om te gaan winkelen of eten. Het is een populaire weekendbestemming voor degenen die willen ontsnappen aan de drukte van Jakarta. Veel reizigers zouden zeggen dat ze hier hun beste Indonesische ervaring hebben.

Hier is het eten goedkoop en lekker, de producten zijn concurrerend en in een grote variëteit, en het belangrijkste is dat er veel interessante dingen te zien en te doen zijn. Daarom is het geen verrassing dat de hele plaats zich heeft ontwikkeld rond de toeristenindustrie, dus kom en ontdek Bandung!


Dag 4 - Bandung - Wonosobo

In de vroege ochtend vertrek u naar Wonosobo met een stop bij Naga Village, een traditioneel West-Java dorp. Onderweg steekt u een prachtige berglandschappen over.  Dieng Plateau, het zwavelhoudende moerassige land op Java, krijgt de laatste jaren veel meer aandacht als toeristische bestemming. Als u op zoek bent naar een Indonesië-ervaring met een lokale uitstraling dan moet u dit zeker toevoegen aan uw reisplan.

Het bruisende Wonosobo is een van de belangrijkste toegangspoort tot het Dieng-plateau. Op 900 meter boven zeeniveau in het centrale gebergte, heeft het een gematigd klimaat en trekt het bezoekers uit de warmere laaglanden. Hoewel er geen voor de hand liggende bezienswaardigheden zijn, is het toch een aantrekkelijke plek met een grote alun-alun en een typische landelijke stadsmarkt. Met een selectie van comfortabele accommodatie-opties is Wonosobo een goede uitvalsbasis voor het verkennen van de regio waaronder het Dieng-plateau, dat op iets meer dan een uur rijden ligt en wordt bediend door regelmatige bussen.


Dag 5 - Wonosobo - Dieng Pletau - Borobodur - Jogjakarta

Na een heerlijk ontbijt in het hotel vertrek u in de vroege ochtend naar het Dieng-plateau, waar u de actieve krater van Sikidang, het Dieng-tempelcomplex uit de 7e eeuw en de prachtige meren Pengilon en Warno bezoekt.  U vervolgd uw reis naar Jogjakarta met een bezoek aan de beroemde Borobodur-tempel, de belangrijkste boeddhistische tempel in Indonesië, waar u ook de Pawon- en Mendut-tempels in de buurt kunt bezoeken. 


Dag 6 - Jogjakarta

In de ochtend staat een stadstoer Jogyakarta op het programma. U bezoekt onder andere het Paleis van de Sultan, het waterkasteel, de vogeltjesmarkt, een batikfabriek en de zilversmeden in Kotgade.  Voor degenen die van cultuur houden mogen in dit geval niet de kans missen om langs de Kraton Palace te gaan. In dat gebied is zelfs een museum te vinden met talloze soorten historische voorwerpen! Als alternatief kunt u 's avonds naar het plein van Alun-Alun gaan voor een vermakelijk amusement. Later kunt u ook langs het beroemde Malioboro-gebied. Wat komt hierna? Nou, de stad staat ook bekend om zijn mooie stranden. Een aantal van die sranden zijn Parangtritis, Parangkusumo, Baron, Depok en nog veel meer! Ze bieden ook allemaal een duidelijke nuance, dus u mag deze plaatsen niet missen.

Culinair wordt ook een reden waarom veel toeristen naar Jogja komen.De zoete maaltijden maken in feite tonnen mensen verslaafd. Wat een kopje koffie betreft, moet u het een unieke drankje proberen genaamd Kopi Joss. De lokale bevolking voert een hete houtskool in een glas koffie! Dit unieke karakter maakt de drank zonder twijfel populair bij toeristen.


Dag 7 - Jogjakarta - Prambanan - Bromo

In de ochtend bezoekt u de Prambanan tempel, de grootste Hindoe tempel van Indonesie. De reis wordt vervolgd naar Bromo.
Er zijn veel interessante en mooie plekken die u kunt bezoeken tijdens uw reis in Bromo Semeru Tengger National Park. U kunt de Yadnya Kasada-ceremonie bekijken in de Luhur Poten-tempel aan de voet van de Bromo-berg, de Bromo-krater, de zandzee van de Bromo-berg, de beroemde zonsopgang op de Pananjakan-heuvel, de schoonheid van de Madakaripura-waterval, de piek van B29 in het regentschap Lumajang en vele andere interessante plekken die u kunt bezoeken.

Dag 8 - Bromo - Surabaya


Geniet nog van uw laatste ontbijt want In de middag heeft u een transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Amsterdam.


 



Individuele Rondreis Java 8 dagen 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail