Jakarta to Ubud Afbeelding Jakarta to Ubud
Jakarta to Ubud ***
Bestemming: Rondreizen Indonesie - Individuele Rondreis Indonesie

Jakarta to Ubud

***

Deze rondreis over enkele eilanden van de Indonesische archipel bied je een mix van actief avontuur en ontspanning. Geniet van de kleurrijke cultuur, de bruisende steden, vruchtbare sawas en actieve vulkanen. Ervaar het intense gevoel van ontzag als je voor het eerst oog in oog staat met de Borobudur en de Prambanan of het uitzicht vanaf de Mt. Bromo. Pluk de dag als je misschien wel dolfijnen tegenkomt tijdens...

Rondreis o.b.v. Volgens programma



Dag 01 Jakarta
Jakarta is intrigerend om te ontdekken, maar ook bekend vanwege de stalletjes op straat waar heerlijke sate wordt verkocht. Grijp je kans om een bezoek te brengen aan het Historisch Museum of verdiep je in het leven van voormalig president Suharto in het Purna Bhakti Pertiwi. 's Avonds om 18.00 uur is de welkomstinformatie.


Jakarta
Het hectische Jakarta is de hoofdstad van Indonesië. Veel toeristen beschouwen Jakarta als een in- en uitgang van Indonesië, maar als je door de stad reist en wat tijd over hebt, dan is er een breed scala aan attracties om van te genieten, van eigenzinnige musea tot een verscheidenheid aan nationale monumenten.
Jakarta is ook een geweldige plek om meer te weten te komen over de gecompliceerde geschiedenis van Indonesië, en je kunt een verscheidenheid aan cultureel en historisch belangrijke locaties bezoeken, zoals de oude stad en de haven, zodat je een glimp kunt opvangen van hoe de stad er in vervlogen tijden uitzag.. Jakarta grijpt niet alleen terug naar het verleden, het is ook een van de modernste steden van Indonesië, en je kunt tijd besteden aan het omarmen van deze geavanceerde kant van de stad in de beroemde winkelcentra, bars en restaurants. Jakarta mag dan luidruchtig en druk zijn, maar het is zeker niet saai.


Dag 02 Bandung
Per trein reizen we naar Bandung. Onderweg genieten we van de uitzichten op het typisch Javaanse landschap, de prachtige rijstvelden. In Bandung maken we een stadstour. Geniet van de koloniale sfeer, die de stad uitademt. Veel doet nog denken aan de Nederlandse tijd in Bandung.

Bandung 

Verken Bandung, de verborgen parel van Indonesië, waar groene heuvels en bruisende straten samenkomen in perfecte harmonie. Ontdek onze webpagina en laat je betoveren door de charme en schoonheid van deze stad in West-Java.
Wandel door de schilderachtige straten en bewonder de koloniale architectuur die de stad een uniek karakter geeft. Verken lokale markten en ambachtelijke winkels voor authentieke souvenirs en handgemaakte kunstwerken.
Geniet van de frisse berglucht terwijl je de prachtige omgeving van Bandung verkent, inclusief weelderige rijstterrassen, majestueuze vulkanen en adembenemende watervallen.
Proef de heerlijke culinaire hoogstandjes van Bandung, van traditionele Sundanese gerechten tot moderne fusionkeuken. Ontdek de levendige kunst- en muziekscene van de stad in hippe cafés en galerijen.
Of je nu op zoek bent naar avontuur in de natuur, culturele ontdekkingen of gastronomische hoogstandjes, Bandung biedt een onvergetelijke ervaring voor elke reiziger. Begin vandaag nog met het plannen van je reis naar deze betoverende stad!


Dag 03-04 Pangandaran
We reizen per minibus naar Pangandaran, waar we twee volle dagen hebben. We kunnen een halve dag hiken door het prachtige kustreservaat en op zoek gaan naar wild. We bezoeken de Groene Kloof en komen ook in aanraking met de lokale industrie, in dorpjes en op levendige markten.


Pangandaran
Pangandaran ligt op een schiereiland aan de zuidkust van West-Java, ongeveer 91 km van de stad Ciamis, Pangandaran biedt uniek zwart en wit zand, rustige golvende stranden en spectaculaire zonsondergangen. Dit prachtige schiereiland stond ooit beter bekend als een kleine vissersplaats. Het strand van Pananjung, gelegen aan de westkant van het schiereiland, is een ideale plek voor gezinsactiviteiten. Dankzij de rustige golven kunnen u en uw gezin veilig rondzwemmen. U kunt ook in de zon baden of gewoon genieten van het betoverende panoramische uitzicht. Naast het strand ligt een beboste heuvel, de woonplaats voor veel apen, herten, buffels en andere exotische dieren. Op de top van de heuvel is een prachtige waterval die direct in de oceaan zakt.
De oostkust is een paradijs voor liefhebbers van verse zeevruchten. Hier kunt u uw keuze maken uit de vele restaurants en eetstalletjes die vers gevangen vis, inktvissen, krabben, garnalen en meer aanbieden. Pangandaran is een complete ervaring.


Dag 05-07 Yogjakarta

Via het binnenland rijden we naar het culturele hart van Java, Yogyakarta. We bezoeken het Boeddhistische tempelcomplex Borobudur en we hebben de mogelijkheid om zijn Hindoeistische gelijke; de Prambanan, te bezoeken. Neem ook zelf eens een kijkje in de Kraton (het indrukwekkende Sultanspaleis)!

Yogyakarta
Yogyakarta is een van de beroemdste steden van Java en ook een van de meest interessante. Het staat in heel Indonesië bekend als de culturele hoofdstad van het land en het is ook een universiteitsstad die de reputatie heeft kunstenaars en intellectuelen aan te trekken die hier samenkomen om te genieten van de kunstscène en de cafécultuur. De stad is ook opmerkelijk in Indonesië, omdat het technisch gezien een sultanaat is en de koninklijke familie al sinds de 18e eeuw een vaste waarde in de stad is. Als gevolg hiervan hebben veel van de attracties van Yogyakarta betrekking op het koningshuis, maar trouw aan zijn geleerde wortels, vindt u hier ook een schat aan musea, evenals workshops en handwerkwinkels.
Yogyakarta staat ook bekend om zijn beroemde omgeving, aangezien het aan de voet van de berg Merapi ligt en dicht bij iconische bezienswaardigheden op Java ligt, zoals de tempels Borobudur en Prambanan. Veel mensen combineren een reis naar Yogyakarta met een bezoek aan deze sites, maar als je alleen tijd hebt om het grootste deel van de stad in je op te nemen, kun je nog steeds genieten van een scala aan eetgelegenheden, cafés, oude monumenten en winkelgelegenheden.

Dag 08 Seloliman Natuurreservaat
Verder oostwaarts rijdend, komen we 's middags in het Seloliman Natuurreservaat aan. Het vredige natuurpark ligt op de helling van de heilige Penangungan vulkaan en wordt omgeven door schitterende landschappen. Je kunt hier een stukje wijzer worden over de natuur en de traditionele Javaanse geneeskunde. Ook ontmoeten we de vrijwilligers van het PPLH Seloliman Environmental Education Centre die ons laten genieten van een heerlijk diner. We overnachten in sfeervolle accommodaties met openluchtbadkamers die gebouwd zijn in harmonie met de omliggende bossen.

Dag 09 Mount Bromo
's Morgens maak je, onder begeleiding van een lokale gids, nog een jungle wandeling, waar je iets leert over Javaanse medicijnen. Hierna reizen we verder door het vruchtbare land van de Tenggerese bevolking, dat ons bovendien werkelijk onovertroffen uitzichten oplevert.

Bromo

Ontdek de adembenemende schoonheid van Bromo, een van de meest iconische vulkanen van Indonesië. Onze webpagina neemt je mee op een avontuurlijke reis naar deze majestueuze krater, waar je wordt getrakteerd op spectaculaire uitzichten en onvergetelijke ervaringen.
Sta vroeg op en beklim de steile hellingen van Bromo om de zonsopgang te zien die de horizon verlicht en de omringende landschappen in een gouden gloed hult. Voel de adrenaline stromen terwijl je langs de rand van de krater loopt en de kracht van de natuurlijke krachten die hier op het werk zijn, ervaart.
Of je nu een fervent avonturier bent of gewoon op zoek bent naar een onvergetelijke ervaring, Bromo zal je zeker betoveren met zijn buitengewone schoonheid en mystiek. Plan vandaag nog je reis en maak je klaar voor een onvergetelijk avontuur in het hart van Indonesië.

Dag 10 Ijen Plateau
Zie de dag ontwaken bij de vulkaan Bromo als de zon langzaam maar zeker het kraterlandschap tot leven wekt. Een ervaring om nooit te vergeten! Na deze indrukwekende belevenis reizen we naar het Ijen Plateau, ooit een reusachtige krater. Tegenwoordig vind je er, naast de vulkanische kegels, voornamelijk koffie- en theeplantages.

Ijen Plateau

Ontdek het betoverende Ijen Plateau in Indonesië, een natuurwonder dat je versteld zal doen staan. Onze webpagina biedt alles wat je moet weten voor een onvergetelijk avontuur naar deze adembenemende bestemming.
Bewonder de majestueuze schoonheid van de Ijen-krater en sta versteld van het turkooisblauwe meer, omgeven door steile kliffen en weelderig groen. Maak een trektocht naar de top en word beloond met een panoramisch uitzicht dat je sprakeloos zal maken.
Ontdek de unieke ervaring van het zien van de blauwe vlammen die 's nachts uit de krater opstijgen, een zeldzaam natuurlijk fenomeen dat je nergens anders ter wereld zult vinden. Laat onze webpagina je gids zijn naar dit buitengewone stukje paradijs op aarde. Plan vandaag nog je reis naar het Ijen Plateau en laat je betoveren door de magie van de natuur.

Dag 11-12 Tanah Lot
Na ons avontuur op Java steken we vandaag per boot de Java Straat over en bereiken het exotische Bali. Onze bestemming vandaag is Tanah Lot, een schitterende tempel, die in het water ligt en bij zonsondergang een prachtig plaatje oplevert. De volgende dag is er tijd om te snorkelen, hotsprings te bezoeken en deel te nemen aan een heerlijk Balinees buffet.

Tanah Lot
De Tanah Lot-tempel is een van de belangrijkste herkenningspunten van Bali, die beroemd is om zijn unieke ligging op zee en zonsondergang op de achtergrond. Een oud hindoeïstisch heiligdom boven op een uitloper te midden van constant beukende golven. De Tanah Lot-tempel is gewoon een van de niet-te-missen-iconen van Bali.


Dag 13-14 Ubud
We eindigen deze prachtige reis met een korte rit en komen aan in het schilderachtige Ubud. Hier kunnen we de betoverende cultuur te voet en per fiets ervaren. Geen verblijf op Bali zou compleet zijn zonder een bezoek aan een voorstelling van de kecakdans, waarbij de dansers in trance raken tijdens dit heftige spektakel. Ook is er de mogelijkheid om nog wat laatste souvenirs te kopen voor thuis.

Ubud
Ubud ligt in het hoogland van Bali en heeft een heel andere sfeer dan onbezonnen en drukke gebieden als Kuta of Seminyak. Dit deel van het eiland staat al lang bekend als de culturele hoofdstad en je vindt overal in het gebied kleurrijke kunstgalerijen, boeiende musea en sierlijke tempels.
Er is ook het prachtige Koninklijk Paleis in het centrum van de stad en alle culturele attracties liggen tegen valleien en terrassen van jadekleurige rijstvelden. Ubud is ook de thuisbasis van enkele van de beste restaurants op Bali en er is een schat aan gezonde restaurants die vegetarische en veganistische gerechten serveren, of u kunt naar een van de resorts in de omgeving gaan en genieten van een chique diner.
Ubud ligt ook dicht bij een reeks andere beroemde Balinese attracties, zoals het heilige zwemwater van Tirta Empul, en als je hier het beste van de cultuur wilt ervaren, zorg er dan voor dat je een elegante Balinese dansvoorstelling niet mist.



Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Jakarta to Ubud 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail