Divers Lodge Lembeh Afbeelding Divers Lodge Lembeh
Divers Lodge Lembeh
Bestemming: Sulawesi - Lembeh Strait

Divers Lodge Lembeh


Lekker luxe duiken met een prive gids en boot! De droom van elke duiker: samen met je buddy met een prive gids duiken op de mooiste duiklokaties van de wereld. Ontdek het onderwaterparadijs Lembeh Strait! 10 dgn/7 n obv volpension, incl. duiken.

Hotel o.b.v. Volpension



Ligging: Divers Lodge Lembeh is gelegen op het zuidwestelijke puntje van het eiland Lembeh. Er zijn geen wegen, dorpen of nederzettingen in de omgeving. Het resort is alleen met de boot te bereiken vanuit de stad Bitung. Het resort is een oase van stilte en natuurschoon, omringd door vijfentwintig hectare natuurbeschermd gebied, gelegen op een heuvelflank. In het westen ligt de Straat van Lembeh, waar op het tweehonderd vijftig meter lange strand de boten aanmeren, en in het oosten en zuiden vind je een prachtige baai van Walenokoko en de Molukse Zee. Op het terrein kun je grote vlinders, varanen, vele soorten vogels zoals de zeearend en met een beetje geluk na zonsondergang het tarsiusaapje tegenkomen.

Accommodatie: Met slechts zes losse bungalows, verscholen tussen de bomen op een gebied van 25 hectare, waar iedereen optimaal kan genieten van de omgeving, is privacy gewaarborgd. Vanaf je eigen balkon met zitje zijn alleen de prachtige baai, vulkanen en de natuur te zien. Elke bungalow heeft een badkamer met douche, wastafel en toilet. Er is warm en koud water. In de kamers is geen airco, door de ligging en goede ventilatiemogelijheden zorgt de wind voor voldoende koeling, bovendien is er een ventilator aanwezig. In de ruime kamers is een zithoek en een werktafel.

Faciliteiten: De smakelijke maaltijden worden gezamenlijk genuttigd aan de lange eettafel. Het restaurant met de open lounge biedt een schitterend uitzicht op de baai en op de zonsondergang achter de vulkaan Klabat. De lounge is ook de perfecte plek om je fotos of video te bekijken die je die dag hebt gemaakt, een spelletje te spelen of gewoon een boek te lezen met een koud drankje erbij. Er is keus uit een ruime collectie boeken, DVDs, breedbeeld HDTV met home theatre sound system, muziek en identificatie gidsen. Bovendien is er een draadloze internet aansluiting in de lounge. Ook is er een laptop computer en een desktop met CD/DVD brander voor de gasten te gebruiken.

De duikschool: Dit unieke deel van de wereld onder water verdient ook een uniek duikcentrum. Nergens anders vind je zes gidsen, een instructeur en zes boten voor een totaal maximum aantal gasten van tien personen. Samen hebben de gidsen meer dan 10.000 uren gedoken in de Lembeh straat. Daarmee is een schat aan ervaring opgedaan die door de gidsen onderling wordt gedeeld. Nooit meer dan twee gasten per gids (tenzij op verzoek van de gasten zelf). De engels sprekende gidsen laten je zien wat je anders zou missen en geven je alle tijd om zelf te ontdekken en eventueel te fotograferen of filmen. Duiken zonder tijdslimiet, de droom van iedere duiker!

De zes boten zijn speciaal ontworpen om gebruikt te worden door duikers. Alle boten hebben een westers toilet, zeer goede beschutting, 220 volt elektriciteit, camera spoelbak, spoelwater voor de duikers, en natuurlijk alle veiligheidsvoorzieningen. Er zijn gekoelde frisdranken en drinkwater aan boord, heet water voor thee en instant koffie, evenals koekjes en fruit. De lunch wordt aan boord genuttigd.

Over de duikervaring: Deze bijzondere zeestraat krijgt de laatste jaren een steeds grotere reputatie bij duikers. Het wordt vaak de beste plaats ter wereld voor het zogenaamde critter spotting en muck diving genoemd. Onder andere door reportages van de BBC en National Geographic. Maar laat je niet misleiden. Lembeh Straat heeft veel meer te bieden dan het vaak gefilmde zwarte zand. Koraaltuinen, steile wanden en vijf wrakken om maar een paar dingen te noemen. Hieronder een aantal voorbeelden.

Aan de voet van de kleine gelijknamige vulkaan ligt de duiklokatie Batu Angus. Op deze oude lavastromen staan meer grote harde koraalformaties dan waar ook. Aan de overkant van de Lembehstraat ligt Batu Kapal. Het ruige onderwater landschap laat zich vooral beschrijven door de woorden veel en groot. Duiken daar is een avontuurlijke ontdekkingreis. Rotsen, wanden, grotten. En alle mogelijke grote vissen en alle kleine die in de boeken te vinden zijn. Maar ook veel stroming en vaak een ruwe zee die duiken soms onmogelijk maakt. Helaas geen plaats voor de beginnende duiker.

De Straat van Lembeh zelf is vooral bekend vanwege de zeldzame en bijzondere dieren die je er kunt vinden. Als je een foto ziet van een doornige duivelsvis, een harige hengelaarsvis of een dwergzeepaardje is deze vrijwel altijd hier gemaakt. De zuidoostkant van het eiland Lembeh biedt weer andere landschappen.

De Lembehstraat heeft nog meer te bieden. Er liggen vier mooi begroeide en interessante wrakken, op een prettige dieptes van 15 tot 30 meter.

Het weer wordt hier bepaald door twee seizoenen. De noordwest moesson van december tot maart en de zuidoost moesson van juni tot oktober. De periodes daartussen worden overgangsperiodes genoemd. De noordwest moesson, die overigens wordt gekenmerkt door noordoost winden, brengt nogal wat regen. Deze valt gelukkig veel minder aan onze kust dan in Manado. Door de gunstige ligging van Divers Lodge Lembeh kan er het hele jaar door prima gedoken worden. In de straat zelf vormt het weer nooit een probleem. Bij een stevige zuidenwind is de oostkust van het eiland ongeschikt. Bij een te harde noordenwind kunnen we niet naar de noordelijke lokaties zoals de Bangkastraat. De luchttemperatuur is gedurende het gehele jaar 24-31 .C en het water 26-29 .C (3 mm fullsuit aan te raden).



Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie

Zoek hier de goedkoopste vluchten naar Indonesie


De goedkoopste prijzen voor hotels in Indonesie vindt u hier



Divers Lodge Lembeh 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail